Facings

U kunt bij ons terecht voor Facings

Verlangt u naar prachtig witte tanden, wilt u van dat spleetje tussen uw tanden af, of zoekt u een oplossing voor een afgebroken tand? Met behulp van een facing kan onze tandarts het uiterlijk van uw gebit opknappen.

Een facing bestaat uit een dun laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts bevestigt dit materiaal op uw tand, waardoor hij de vorm of kleur kan aanpassen, spleetjes kan opvullen, afgebroken hoekjes kan repareren, verkleurde tanden kan opfrissen, en zelfs scheve tanden kan camoufleren.

Er zijn twee soorten facings: composiet en porselein. Een composiet facing wordt in één behandeling door de tandarts gemaakt, waarbij doorgaans minder van uw tand wordt afgeslepen. Echter, deze facing gaat over het algemeen minder lang mee dan een porseleinen variant en kan sneller verkleuren. Een porseleinen facing wordt, net als een porseleinen kroon, door een tandtechnicus vervaardigd en afgewerkt. Hierdoor kan de tandtechnicus nauwkeurig de kleuren matchen, waardoor de facing er heel natuurlijk uitziet.

Contactgegevens

Openingstijden

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:15 tot 16:45.
Facings

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.