Kindertandarts

U kunt bij ons terecht voor Kindertandarts

Het gebit van uw kind is extra kwetsbaar doordat het tandglazuur van de nieuwe, blijvende tanden nog niet volledig is uitgehard. Het is daarom zeer belangrijk dat het gebit van jongs af aan goed verzorgd wordt om schade te voorkomen. Bij Care for Dental in Tiel hebben al onze tandartsen affiniteit met het behandelen van kinderen vanaf een leeftijd van 0 jaar. We adviseren uw kind mee te nemen vanaf 2 jaar om te wennen aan tandartsbezoeken. Wij zorgen voor een prettige en positieve omgeving voor uw kind, nemen de tijd, communiceren spelenderwijs en belonen positief gedrag zodat uw kind graag weer terugkomt.

Preventie staat voorop!

Het melkgebit speelt een grote rol bij de ontwikkeling van het blijvend gebit. Alleen is het melkgebit extra kwetsbaar, vóóral voor zuren. Dit komt omdat het tandglazuur van het kindergebit nog niet volledig uitgehard is. Bij Care for Dental staat preventie daarom voorop. Wij helpen u als ouder graag om een goede ‘gewoonte’ te ontwikkelen voor uw kind. Dit voorkomt namelijk cariës (gaatjes in het melkgebit) en tanderosie (aangetast en afgebroken tandglazuur door zuren uit dranken en voedsel) bij uw kind. Vanaf ongeveer vier jaar voeren wij een échte controle uit. Voor die tijd is het belangrijk dat uw kind regelmatig mee komt naar uw periodieke controle. Zo heeft uw kleintje genoeg tijd om aan de tandarts te wennen en kunnen wij u adviseren over een goede mondverzorging van uw kind.

Eerste tandje

Het allereerste tandje van uw kind is natuurlijk een mijlpaal! In de regel komen eerst de onderste snijtandjes door, vervolgens de twee middelste bovensnijtanden, gevolgd door de tanden aan weerszijden. Wij krijgen van ouders vaak de vraag wanneer ze het best kunnen beginnen met het tandenpoetsen. Het tandenpoetsen is belangrijk vanaf het doorbreken van de eerste tand. Poets één keer per dag met kleine heen-en-weergaande bewegingen. Poets ook het tandvlees waar nog geen tanden zitten. Zo verwijder je alle schadelijke restjes in de mond.

Welke tandpasta moet ik gebruiken?

Gebruik voor het tandenpoetsen een peutertandpasta. Deze tandpasta is speciaal voor jonge kinderen bedoeld en bevat minder fluoride dan in tandpasta van volwassenen. Gebruik bij elke poetsbeurt een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een erwt.

De zorgverzekering vergoedt bijna alle tandartskosten voor kinderen tot achttien jaar

Bijna alle tandartskosten voor kinderen tot achttien jaar worden vergoed door de zorgverzekering. Behandelingen zoals de periodieke controle, tandsteen verwijderen en gebitsreiniging vallen namelijk onder de basisverzekering. De basisverzekering dekt alleen orthodontie (beugel) niet. In een vroeg stadium kunnen wij al een indicatie geven of dit het geval is. Wij adviseren dan ook om een aanvullende verzekering te nemen die orthodontie dekt.

Vertrouwd raken met de tandarts!

Voor jonge kinderen is het best spannend om naar de tandarts te gaan. Een grote ruimte met veel apparatuur, een grote stoel en nieuwe gezichten… daar moet een kleintje vaak aan wennen. Nu zijn jonge kinderen van nature nieuwsgierig en staan ze open voor nieuwe ervaringen. Een bezoek aan de tandarts vinden ze dan altijd leuk. En al helemaal als ze op de ‘allerhoogste’ stoel mogen zitten. Neem daarom uw kind vanaf 2 jaar mee als u zelf op controle komt. Zo kan uw kind alvast vertrouwd raken met de tandarts en de behandelkamer.

Een ontspannen sfeer

Angst voor de tandarts komt bij kinderen regelmatig voor. Voor een kind is het tandartsbezoek immers nieuw. Ook begrijpen we dat de grote tandartsstoel en alle apparatuur eromheen best beangstigend kan zijn. Daarom krijgen angstige kinderen éxtra aandacht. Onze vakbekwame tandartsen hebben ervaring met het behandelen van angstige kinderen. Onze tandartsen nemen een angstig kind serieus in zijn/haar angst en begeleiden uw kind tijdens het tandartsbezoek. Zo leggen wij uw kind goed uit wat we gaan doen, alvorens wij de behandeling verrichten. Dit geeft uw kind een gevoel van controle. Zo zorgen wij ervoor dat de angst bij uw kind afneemt.

Let wel: wij hebben geen angsttandarts. Dit is namelijk een specialisatie met een beschermde titel. Onze tandartsen hebben wel veel ervaring en affiniteit met het behandelen van angstige kinderen.

“De tandarts is helemaal niet zo eng”

Bij de tandarts mag ik alles uitproberen. Dit vind ik cool! Misschien wil ik later ook wel tandarts worden. De tandarts kijkt ook altijd of mijn tanden goed gepoetst zijn en soms helpt hij mij om mijn mond weer schoon te krijgen. En als ik klaar ben… gaat de stoel vanzelf omlaag en mag ik draaien aan de ballenautomaat voor een speciale verassing!

Uw kind is in vertrouwde handen bij de angsttandartsen van Care for Dental

  • Ervaring met angstige kinderen
  • Een behandelkamer met beleving
  • Een ontspannen sfeer
  • Duidelijke uitleg bij elke stap tijdens de behandeling
  • Ruimere tijd per behandeling
Contactgegevens

Openingstijden

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:15 tot 16:45.
Kindertandarts

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.